Pizzaoven buiten kopen? Kies het model dat bij u past! 

Bent u op zoek naar een pizzaoven voor buiten? Dan bent u bij Robuust Wonen aan het goede adres. Wij verkopen een breed scala aan pizzaovens van de allerbeste merken. Maar voordat u een pizzaoven aanschaft, is het belangrijk dat u weet hoe u de pizzaoven buiten netjes kunt houden en welke pizzaoven het beste bij u past.

In onze showroom in Baarn vindt u ons assortiment pizzaovens. U bent hier van harte welkom om te kijken welk model het beste op uw wensen aansluit. Wij helpen u graag bij het maken van een keuze. 

Wat is de beste pizzaoven voor buiten?  

De ovens van Clementi zijn geweldig als pizzaoven voor buiten. Ze zijn er in verschillende modellen, maten en uitvoeringen waardoor er voor iedereen wel een Clementi is die bij hun smaak past. Clementi Mondo is een speciaal model die je ook binnen kunt gebruiken, maar over het algemeen gebruiken de meeste mensen hun pizzaoven buiten. Lekker in de tuin of op een mooie plek onder de veranda, hij is te plaatsen op iedere door u gewenste plek. 

Het fijne aan een pizzaoven buiten is dat u daar ook de ruimte heeft om heerlijk te kunnen bakken. Hij brengt veel warmte met zich mee tijdens het bakken en dit is niet altijd prettig in huis. Ook zijn de pizzaovens groot en is het niet altijd even makkelijk deze kwijt te kunnen. Door de pizzaoven buiten te plaatsen, hoeft u geen keukenkastjes weg t doen. 

Wat kost een buiten pizzaoven? 

De kosten van een pizzaoven voor buiten lopen uiteen. Het begint rond de € 800,- bij een standaard, maar zeer goede pizzaoven en eindigt bij ruim € 2000,- wanneer u voor een uitgebreid model gaat. Bent u op zoek naar een exemplaar voor in uw restaurant? Dan moet u aan ongeveer € 12.000,- denken. Dit is uiteraard geen ‘normale’ pizzaoven voor buiten, maar een die zo gemaakt is dat hij ook de productie en snelheid van de horeca aankan. 

Genieten van uw pizzaoven of houtoven

Zowel in de zomer als in de winter is het gebruiken van de pizzaoven een feestje! U tovert er de heerlijke recepten mee op tafel en de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. De houtoven alleen gebruiken voor pizza? Zeker niet! Kijkt u maar eens naar alle lekkere recepten die wij bij tip 3 noemen. 

Ook vindt u hieronder een aantal tips over het gebruik van uw pizzaoven buiten, het gemak waar u hem mee kan onderhouden en vooral het plezier dat u van uw pizzaoven heeft. 

Pizzaoven buiten gebruiken – 5 tips 

Tip 1: Houtgebruik 

Hout voor pizzaovenWe krijgen vaak de vraag welke houtsoort u het beste kan gebruiken voor de houtoven. Er zijn mensen die een voorkeur hebben voor bijvoorbeeld eikenhout of fruitbomenhout. Wat ons betreft maakt het niet uit, maar belangrijk is om geen naaldhout te gebruikenDat spat en laat hars achter in de pizzaoven. 

Gebruik schoon hout. Bedenk altijd dat je eet uit de oven en van de vloer van de oven.  

Gebruik droog hout in kleine stukjes. Nat hout verwarmt niet goed, spat en rookt. Kleine stukjes hout verwarmen de pizzaoven het beste en roken het minst! 

 

Tip 2: Temperatuur 

Lasertemperatuurmeter voor pizzaovenOp al onze pizzaovens zit een temperatuurmeter aan de buitenkant. Deze meet de temperatuur net boven de vloer. Dit is de temperatuur waar u op let als u andere gerechten maakt dan pizza, bijvoorbeeld ovenschotels 

Voor het maken van pizza’s wilt u echter weten hoe heet de pizzasteen is en dat kan het beste met de lasertemperatuurmeter. Deze meet precies hoe heet de steen is. Wij bakken zelf het liefst op een pizzasteen van tussen de 300-350 graden. Iets hoger kan ook, dan moet u de pizza sneller voor het vuur langs draaien. Een lagere temperatuur kan ook, maar dan duurt het wat langer voordat de pizza gaar is. Een lasertemperatuurmeter leveren wij gratis bij iedere pizzaoven.

 

Tip 3: Meer dan pizza 

Ovenschaal in pizzaovenMaak ook eens wat anders dan een pizza in de pizzaoven. Wij noemen het in plaats van een pizzaoven dan ook liever een houtoven. Dit geeft meer aan wat de mogelijkheden zijn 

Bij iedere houtoven geven wij een ovenschaal cadeau. Op deze manier hopen we de mensen uit te nodigen om er ook andere gerechten in te maken. Geloof ons en inmiddels vele klanten van wie we het terug hoorden: de gerechten uit de houtoven smaken zoveel lekkerder dan wanneer klaargemaakt in de elektrische oven!  

Bij een aantal pizzaovens kun je een glazen deur gebruiken. Heel handig om te zien hoe het met het vuur gaat én de gerechten. Op onze website of social media (Facebook & Instagram) delen we regelmatig nieuwe recepten. 

 

Tip 4: Tuinkachel 

pizzaoven buitenDe pizzaoven staat buiten en u bent nog lekker aan het nagenieten van een heerlijke dag in de tuin. De avond wordt wat koeler. Ook dan kunt u de pizzaoven nog gebruiken. Haal het vuur naar het midden van de pizzaoven en gebruik de oven als tuinkachel. Het geeft een heerlijke warmte en het zorgt ervoor dat u nog heerlijk comfortabel in uw tuin of op uw veranda kunt zitten! 

Tip 5: Onderhoud 

We hebben twee soorten pizzaovens: pizzaovens van steen en van staal. Aan de steenovens heeft u sowieso onderhoud. Dat kan met een kit en/of een coating gedaan worden. Over het gebruik van de steenoven vertellen we u in een ander blog meer, want daar valt nog zoveel over te vertellen.  

De pizzaovens van Clementi behoeven eigenlijk geen onderhoud. Een lapje er over en klaar! Bij alle pizzaovens is het zo dat u de volgende ochtend de asresten er uitveegt en de pizzaoven alweer klaar voor gebruik is! 

Handig te weten dat veel onderdelen bij de houtovens van Clementi te vervangen zijn, mocht er iets mee gebeuren.   

Nog meer lezen? Kijk dan eens op deze pagina: gebruik houtoven of recepten.

Andere vraag of tip voor ons? Laat het ons weten: robuustwonen@outlook.com.