Een pizzaoven kiezen kan een behoorlijke klus zijn. U moet immers met een aantal zaken rekening houden. En een extra moeilijkheidsgraad is de enorme keuze die er is. Hoe weet u nu zeker dat het model dat u op het oog heeft, ook daadwerkelijk goed bij uw huishouden of restaurant past? Bij Robuust Wonen kijken we extra goed naar uw wensen, waar de de pizzaoven voor gebruikt gaat worden en waar u hem gaat plaatsen. 

Een pizzaoven kiezen – het budget 

Sowieso is het natuurlijk erg belangrijk dat u rekening houdt met uw budget. Ieder model kent weer een andere prijs en tussen merken onderling kan het bedrag uiteraard ook verschillen. Een van de goedkopere modellen is de Clementino. Deze kleinere pizzaoven is als houtoven al beschikbaar vanaf € 890,-. Kiest u voor de gasoven-uitvoering, dat koopt u de Clementino voor € 1090,-. Bij dit model worden ook een aantal gratis handige accessoires geleverd

Een ontzettend populair, maar ook direct wat duurder model is de Clementi Mondo. Deze zijn er in verschillende maten, beginnend bij een prijs van € 1590,-. Er zijn verschillende uitbreidingen beschikbaar en hij is aan te passen aan uw wens en smaak. Ook hier zitten weer een aantal gratis extra’s bij die u van Robuust Wonen krijgt en die het gebruik van de pizzaoven nog aangenamer maken.

Bent u op zoek naar een professionele pizzaoven, bijvoorbeeld voor in uw restaurant? Dan is de Clementi Forno Professionale de oven waar u gelukkig van wordt. Uiterst professioneel, zeer ruim waardoor u 10 of 12 pizza’s tegelijkertijd kunt bakken en ook nog eens een ware trekpleister voor uw etablissement. Het is een zeer goed geïsoleerde oven en aan te schaffen vanaf € 11.890.-. 

Waar gaat u de oven plaatsen? 

Ook de locatie van de oven is iets waar u rekening mee moet houden in uw beslissing. Wist u dat het ook mogelijk is om een pizzaoven in uw keuken of uw serre te plaatsen? De Clementi Mono is namelijk zowel buiten als binnen te gebruiken. Dit komt door het gepatenteerde luchtcirculatiesysteem waar de Clementi-ovens mee uitgerust zijn. Doordat de rook zeer goed wat afgevoerd, komt er vrijwel niets vrij als u het deurtje opendoet. 

Kiest u toch voor een locatie buiten, dan dient de oven van uw keuze niet alleen als pizzaoven, maar ook als kachel. De ovens stralen namelijk een heerlijke warmte uit waardoor de zomeravonden in de tuin lekker lang kunnen duren. 

Het onderhouden van de pizzaoven 

Iets wat u absoluut niet mag vergeten, is met welk gemak u een pizzaoven wil onderhouden. Deze dient natuurlijk af en toe schoongemaakt te worden en ook het bedienen van de pizzaoven moet gebeuren. Hoe fijn is het dan als dit met een zeker gemak kan? De pizzaovens van Clementi sluiten hier perfect op aan. Het onderhoud is makkelijk door u zelf bij te houden en daarnaast ook erg gebruiksvriendelijk. 

Vindt u het fijn om geholpen te worden bij het maken van een keuze? Dan nodigen wij u van harte uit in onze winkel in Baarn, Utrecht. Wij zijn al vanaf 2009 het aanspreekpunt als het om pizzaovens van zeer goede kwaliteit gaat. Een kopje koffie of thee en advies op maat wachten al op u.