Sfera Basso Isolato: hout gestookte ambachtelijke geïsoleerde steenoven.

Sfera Basso Isolato

Kwaliteit pizzaoven!

De houtovens zijn met de hand gemaakte steenovens. Na eeuwenoude traditie zijn de ovens plat-rond gemetseld met vuurvaste stenen. Bovendien zijn alle onderdelen van vuurvaste materialen. Rondom is de pizzaoven geheel geïsoleerd. De steenoven heeft een uitstekende luchtcirculatie vanwege het  rookkanaal dat voor op de oven zit. Hierdoor geeft het die authentieke rustieke smaak van een houtoven. 

De steenovens zijn geschikt voor in de tuin. Bak de lekkerste pizza’s in 2 á 3 minuten. Maak zelf uw  ambachtelijk brood. Ook geschikt voor al uw ovenschaalgerechten. U kunt vlees bereiden in een ovenschaal of met een bbq-rooster. Zelfs roken behoort tot de mogelijkheid. Gebruik de steenoven ook als tuinhaard.

Steenoven Sfera Basso Isolato

Sfera Basso Isolato

Wij verkopen alleen geïsoleerde houtovens vanwege de kwaliteit. Maar ook vanwege de levensduur en het gebruiksgemak. Het Sfera Basso Isolato model is er in verschillende uitvoeringen.

WandthermometerDe houtoven wordt tijdelijk gratis standaard uitgevoerd met een ingebouwde thermometer. Deze bevindt zich in de betegeling rondom de deuropening. De thermometer heeft een voeler van 30 cm. Daarnaast ontvangt u ook gratis een laser temperatuur pistool. Hiermee kunt u contactloos iedere plek in de oven meten. De laser meet niettemin tot 550 graden. Zeer gemakkelijk bij het bepalen van de temperatuur van bijvoorbeeld de bak vloer tegels. Onze ervaring is dat u hierdoor uw oven snel goed leert kennen.

 

klep in rookkanaaluitgang
De op hout gestookte steenovens hebben een handig afsluitbaar rookkanaal.

Steenovens

Wij hebben op de steenovens ‘Sfera Basso Isolato’ de volgende afwijkende modellen:

– Met een zwarte deur en rookkanaal uitgang.
– Met een zwarte deur en rookkanaal uitgang én donkere nero betegeling rondom de deuropening.
– Met een zwarte deur en rookkanaal uitgang én koepel afgewerkt met kurk.

Nieuw:

Wij hebben nieuwe modellen samengesteld, deze kunt u komen bekijken in onze show-loods (nog niet afgebeeld op onze website):
– Sfera Basso Isolato “Plus” met dikke aluminium deur met glas en RVS rookkanaal uitgang.
– Sfera Basso Nero Isolato “Plus” donkere nero betegeling rondom de deuropening, dikke aluminium deur met glas en RVS rookkanaal uitgang.
– Sfera Basso Isolato “Ardesia” met een lei-steen betegeling rondom de deuropening, dikke aluminium deur met glas en RVS rookkanaaluitgang (Zie onderstaande foto).

Steenoven Sfera Basso Ardesia Plus 90  Steenoven Sfera Basso Isolato Ardesia Plus

Advies impregneren

Steenoven Sfera Basso Zwarte deur

Wij adviseren u de steenoven te impregneren. Hierdoor kunt u zomers de steenoven onafgedekt buiten laten staan. De oven wordt waterafstotend en algen werend. In de winter geven wij het advies de steenoven af te dekken. Een hoes en impregneer zijn eventueel bij ons beschikbaar. De modellen die zijn afgewerkt met kurk hoeven niet geïmpregneerd te worden.

 

 Steenoven afgewerkt met kurk!

Steenoven Sfera Basso Isolato Kurk Zwarte deur

Deze met kurk afgewerkte ovens zijn speciaal voor ons gemaakt. Naast de isolatie van de normale uitvoering heeft deze uitvoering ook nog een laag van 3 á 4 mm kurk. Dit heeft een isolerende eigenschap, alhoewel de isolatie-deken het belangrijkste is. Deze steenoven behoeft geen impregneer en is weerbestendig. Reparatie kurk wordt standaard meegeleverd. Tevens zijn deze uitvoeringen met een zwarte deur en rookkanaal uitgang.

 

 

Sfera Basso Isolato

Gratis

Tijdelijk bij aankoop van deze pizzaoven: gratis een laser temperatuur pistool, terracotta ovenschaal, kit en ingebouwde wandthermometer (t.w.v. € 142,-).

 

 

Bekijk onderstaande film hoe de geïsoleerde steenovens Sfera Pro- & Basso Isolato worden gemaakt.

Advies grootte

Sfera Basso Isolato

Voor particulier gebruik adviseren wij geen grotere steenoven dan de Sfera Basso Isolato 90. Daarom hebben wij grotere maten niet standaard in voorraad. Grotere steenovens zijn echter in twee á drie weken leverbaar. Als gevolg van de hoog haalbare temperatuur van deze houtovens is uw pizza binnen twee á drie minuten klaar. Hierdoor hoeft u niet veel pizza’s gelijkertijd in de oven te plaatsen. Tevens is de maat 90 groot genoeg om meerdere broden te bakken. Evenals geschikt voor grote ovenschalen. Ten slotte groot genoeg voor het plaatsen van een bbq rooster.

 

MaatBuitenmaatGewichtBASSO
ISOLATO

BASSO
ISOLATO
ZWARTE DEUR
BASSO
ISOLATO
NERO
BASSO
ISOLATO
KURK
9090 x 90 cm420 kg€ 790€ 820€ 835€ 960
100*100 x 100 cm570 kg€ 930€ 960€ 975€ 1.170
120*120 x 120 cm850 kg€ 1.190€ 1.220€ 1.235€ 1.460

Gratis: Ingebouwde Wandthermometer, Kit, Terracotta Ovenschaal en Lasertemperatuurmeter (t.w.v. € 142,-).
* = op bestelling, levertijd 2 á 3 weken

U kunt de zware steenoven ook door ons laten installeren. Wij plaatsen de houtoven op uw eigen gemaakte of bijvoorbeeld door ons meegenomen onderstel. U kunt de houtoven ook zelf ophalen bij ons in Baarn. Wij kunnen ook de steenoven verzenden in een pallet/krat bij u voor de deur.
Sfera Basso Isolato

Afspraken, bestellingen of vragen:
robuustwonen@outlook.com
 of bel (06) 349 33 800.
Direct dit product bestellen in de webshop.