Sfera Basso Isolato 2018-04-04T10:17:03+00:00

Sfera Basso Isolato: hout gestookte ambachtelijke geïsoleerde steenoven.

Sfera Basso Isolato

Kwaliteit pizzaoven!

De Sfera Basso Isolato houtovens zijn met de hand gemaakte steenovens. Na eeuwenoude traditie zijn de ovens plat-rond gemetseld met vuurvaste stenen. Bovendien zijn alle onderdelen van vuurvaste materialen. Rondom is de pizzaoven geheel geïsoleerd. De steenoven Sfera Basso Isolato heeft een uitstekende luchtcirculatie vanwege het  rookkanaal dat voor op de oven zit. Hierdoor geeft het die authentieke rustieke smaak van een steenoven. 

De Sfera Basso Isolato is geschikt voor in de tuin. Bak de lekkerste pizza’s in 2 á 3 minuten. Maak zelf uw  ambachtelijk brood. Ook geschikt voor al uw ovenschaalgerechten. U kunt vlees bereiden in een ovenschaal of met een bbq-rooster. Zelfs roken behoort tot de mogelijkheid. Gebruik de steenoven ook als tuinhaard.

Steenoven Sfera Basso Isolato

Sfera Basso Isolato

Wij verkopen alleen geïsoleerde houtovens vanwege de kwaliteit. Maar ook vanwege de levensduur en het gebruiksgemak. De Sfera Basso Isolato is er ook in een donkere uitvoering; de Sfera Basso Nero Isolato.

Sfera Basso IsolatoDe houtoven wordt tijdelijk gratis standaard uitgevoerd met een ingebouwde thermometer. Deze bevindt zich in de betegeling rondom de deuropening. De thermometer heeft een voeler van 30 cm. Daarnaast ontvangt u ook gratis een laser temperatuur pistool. Hiermee kunt u contactloos iedere plek in de oven meten. De laser meet niettemin tot 550 graden. Zeer gemakkelijk bij het bepalen van de temperatuur van bijvoorbeeld de bak vloer tegels. Onze ervaring is dat u hierdoor uw oven snel goed leert kennen.

 

Sfera Basso Isolao
De op hout gestookte oven Sfera Basso Isolato heeft een handig afsluitbaar rookkanaal.

Verschillende Modellen Sfera Basso Isolato

Wij hebben de standaard Sfera Basso Isolato  model (meditteraan) én de uitvoering met de donkere betegeling rondom het deurtje (Sfera Basso Nero Isolato). Deze heeft tevens een  zwarte deur en rookkanaaluitgang.
Onlangs hebben wij twee nieuwe uitvoeringen; het mediteraanse model met een zwarte deur én een model waarbij de koepel is afgewerkt met zwarte kurk! 

Sfera Basso Isolato

Gratis

Tijdelijk bij aankoop van een pizzaoven Sfera Basso (Nero) Isolato: gratis een laser temperatuur pistool, terracotta ovenschaal, kit en ingebouwde wandthermometer (t.w.v. € 142,-).

Wij adviseren u de steenoven te impregneren. Als gevolg hiervan kunt u zomers de steenoven onafgedekt buiten laten staan. In de winter geven wij het advies de steenoven af te dekken. Een hoes is bij ons beschikbaar evenals impregneer. De steenovens afgewerkt met kurk hoeven niet geïmpregneerd te worden.

Bekijk onderstaande film hoe de geïsoleerde steenovens Sfera Pro- & Basso Isolato worden gemaakt.

Advies grootte

Sfera Basso Isolato

Voor particulier gebruik adviseren wij geen grotere steenoven dan de Sfera Basso Isolato 90. Daarom hebben wij grotere maten niet standaard in voorraad. Grotere steenovens zijn echter in twee á drie weken leverbaar. Als gevolg van de hoog haalbare temperatuur van deze houtovens is uw pizza binnen twee á drie minuten klaar. Hierdoor hoeft u niet veel pizza’s gelijkertijd in de oven te plaatsen. Tevens is de maat 90 groot genoeg om meerdere broden te bakken. Evenals geschikt voor grote ovenschalen. Ten slotte groot genoeg voor het plaatsen van een bbq rooster.

 

 BuitenmaatGewichtBASSO ISOLATOBASSO NERO ISOLATO
SFERA BASSO ISOLATO 9090 x 90 cm420 kg€ 790€ 835
SFERA BASSO ISOLATO 100*100 x 100 cm570 kg€ 930€ 975
SFERA BASSO ISOLATO 120*120 x 120 cm850 kg€ 1.190€ 1.235

Gratis: Ingebouwde Wandthermometer, Kit, Terracotta Ovenschaal en Lasertemperatuurmeter (t.w.v. € 142,-).
* = op bestelling, levertijd 2 á 3 weken

U kunt de pizzaoven Sfera Basso Isolato ook door ons laten installeren. Wij plaatsen de houtoven op uw eigen gemaakte of bijvoorbeeld door ons meegenomen onderstel. U kunt de houtoven ook zelf ophalen bij ons in Baarn. Wij kunnen ook de steenoven verzenden in een pallet/krat bij u voor de deur.
Sfera Basso Isolato

Afspraken, bestellingen of vragen:
robuustwonen@outlook.com
 of bel (06) 349 33 800.
Direct dit product bestellen in de webshop:
Sfera  Basso Isolato & Sfera  Basso Nero Isolato