Clementi Gold Pizzaoven

De Clementi Gold Pizzaoven is uiteraard niet alleen geschikt om de lekkerste pizza’s in te bakken, maar uitermate goed te gebruiken voor bijvoorbeeld het bakken van brood en het bereiden van ovenschalen. Uiteindelijk zijn de mogelijkheden grenzeloos. Net als bij het model Clementi Mondo heeft deze houtoven het gepatenteerde luchtcirculatiesysteem. Hierdoor heeft deze pizzaoven veel gebruiksgemak. De Clementi Gold pizzaovens hebben een uitermate goede isolatie. U bakt op dikke chamotte stenen. Deze zien wij het liefst in een houtoven liggen.

Clementi Gold Pizzaoven

Veel mogelijkheden

Door het hoogwaardige materiaalgebruik kunnen deze ovens gewoon buiten staan. U kunt er zelf een onderstel voor (laten) maken of voor het standaard onderstel van Clementi kiezen. Tegenwoordig is een pizzaoven onmisbaar in uw tuin of buitenkeuken. Ook kunt u de Clementi Gold als één van de weinige houtovens binnen plaatsen. Deze Clementi Gold pizzaoven is ook te verkrijgen op gas. Of u nu met hout of gas stookt, ze zijn zeer snel op de gewenste temperatuur.

Clementi Showloods NL BE

Op deze pagina kunt u alle informatie vinden omtrent de Clementi Gold Pizzaovens op gas- en houtgestookt óf zelfs een combinatie van beide. Wij hebben deze ovens en uiteraard alle andere producten van Clementi opgesteld staan in onze showloods. Wij vertellen u er graag alles over. Wij zijn al vanaf 2009 gespecialiseerd in op hout- en gasgestookte pizzaovens en de distributeur van Clementi.

Wat krijgt u?

De Clementi Gold pizzaoven is verkrijgbaar in drie maten: binnenruimte 60 x 60 cm, 60 x 80 cm en 80 x 100 cm. Deze ovens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: zwart/antraciet, brons/koper-look, geel, rood, wit en RVS. De pizzaovens hebben een uitstekende coating en zijn verder afgewerkt met RVS. De keuze is groot, kom ons een bezoekje brengen. Wij leggen u graag alles uit over al onze producten.

Clementi made in Italy

Vuurscherm incl inbrengbeugelDe Clementi Gold pizzaoven wordt standaard volledig compleet geleverd. De houtoven is namelijk inclusief een afsluitbaar rookkanaal, robuuste RVS deur (eventueel in glas) en lasertemperatuurmeter. Tevens heeft de houtoven een geavanceerd gepatenteerd luchtcirculatiesysteem met bijgeleverd vuurscherm en inbrengstang. 

Pootjes ClementiDe oven kunt u eventueel plaatsen op vier bijgeleverde pootjes.
Wij hebben vanuit Clementi ook een onderstel voor deze unieke ovens:

Clementi Gold Pizzaoven

Onderstel ‘Up’ Clementi Gold Pizzaoven

U kunt deze hoogwaardige hout- of gasovens op een zelf gemaakt onderstel plaatsen. U kunt ook kiezen voor het onderstel van Clementi. Deze staat op wieltjes en is hierdoor gemakkelijk verplaatsbaar. Zoek een zonnig of schaduw plekje en betrek de oven bij het natafelen, zo fungeert deze oven ook als kacheltje.
Aan de zijkant zit ook een handig ophangsysteem voor uw scheppenset. Aan de andere zijkant zit een uitschuifbaar RVS zijtafeltje.
Dit onderstel ‘Up’ is speciaal voor de Gold pizzaovens gemaakt, maar u kunt ook het standaard ‘Base’ onderstel van de Clementi Mondo gebruiken omdat zij dezelfde maat hebben, deze kunt u hier bekijken <klik hier>.

Onderstel op Wielen
Onderstel Zijtafel in
Onderstel Zijtafel uit
Onderstel ophangsysteem

 

Meer onderstellen

Het onderstel ‘Gold’ is speciaal voor de Gold pizzaovens gemaakt, maar u kunt deze oven ook op het onderstel ‘Base’ plaatsen. De afmetingen van de Clementi Mondo en Gold zijn namelijk precies hetzelfde. Dit onderstel (Base) was speciaal gemaakt voor de Clementi Mondo pizzaovens. Het ‘Base’ onderstel heeft een RVS zijtafeltje die zowel links- als rechts geplaatst kan worden (niet op de foto afgebeeld). Aan één zijkant zitten twee uitschuifbare stangen en aan de andere kant wieltjes, zo kunt u dit onderstel gemakkelijk verplaatsen. Meer informatie op de pagina van de Clementi Mondo.

 

Onderstel 'Base'

Dit betekent ook dat het onderstel ‘Table’ van de Clementi Mondo voor deze oven is te gebruiken. Uiteraard kunnen de universele ‘Buitenkeuken Werkbladen’ van Clementi gebruikt worden om deze pizzaovens op te plaatsen. Dan heeft u gelijk een handige werkruimte naast uw hout/gasoven. Deze zijn afgewerkt met hout, RVS of volledig staal. De uitvoering met afwerking met hout heeft een steen naast de pizzaoven liggen om pizza voorbereidingen te doen, deze is verwerkt in het werkblad. Alle Werkbladen Buitenkeukens staan op vier zwenkwielen.

Pizzaoven Clementi Mondo incl onderstel TABLE
Buitenkeuken Werkblad Hout
Buitenkeuken Werkblad RVS
Buitenkeuken Werkblad Staal

Isolatie

Clementi Gold pizzaovens hebben een uitermate goede isolatie. Dit is erg belangrijk als u meer wilt doen dan alleen maar pizza’s bakken. De koepel is voorzien van minimaal 8 centimeter isolatiedekens. Clementi heeft ook hiervoor de hoogwaardigste dekens geselecteerd. De chamotte stenen (van de bakvloer) zijn drie centimeter dik, daaronder ligt een isolatieplaat (scamotec) van 2,5 centimeter. Onder de isolatieplaat ligt nog 3 centimeter isolatiedekens. De ovens zijn zeer snel op temperatuur. Het verschilt qua grootte, vanaf zo’n 20 minuten kunt u al in het kleinste model uw pizza in de oven schieten.

Air Plus System / Luchtcirculatie systeem (patent)

Net als de Clementi Mondo pizzaoven heeft de Clementi Gold pizzaoven een geavanceerd gepatenteerd luchtcirculatie systeem. Alle houtovens pakken hun zuurstof door de deuropening. Dit luchtcirculatiesysteem zorgt ervoor dat er ook aan de onderkant van de oven lucht wordt aangetrokken dat links in de oven vrij komt. Hierdoor brandt het vuur net zo gemakkelijk en rustig met het deurtje dicht als met het deurtje open.

Dit levert veel gebruiksgemak op en de oven is snel op temperatuur. Het zorgt er ook voor dat er vergeleken met alle andere houtovens, u het minste last heeft van rook. Dit resulteert er in dat deze oven ook binnen geplaatst kan worden. Clementi heeft op het ‘Air Plus System’ een patent, dit maakt de modellen Mondo en Gold uniek.

Gepatenteerd luchtcirculatie systeem
Clementi Multicooking
BBQ-Rooster voor de Pizzaoven

BBQ / Multi Cooking System

Als u vlees of vis wilt gaan bereiden in de Clementi Gold pizzaoven dan kunt u gebruik maken van het zgn. Multi Cooking System. U monteert dan de arm van het BBQ-Rooster op de oven en zo kunt u het BBQ-Rooster in en uit de oven zwenken zonder dat u met uw hand in de hete oven hoeft te zijn. Onder het BBQ-Rooster is een lekbak gemonteerd. U kunt ook gebruik maken van een los BBQ-Rooster, deze laten wij zelf maken. Het rooster laten we verhoogd maken, zodat u er een ovenschaal of lekbak onder kunt plaatsen. Hier moet u wel met een ovenwand het handgreep bedienen. Het voordeel hier van is dat u eventueel het deurtje dicht kunt doen omdat er geen arm in de weg zit zoals bij het Multi Cooking System.

Clementi Gold Pizzaoven op Gas

Voor alle maten van de Clementi Gold pizzaovens is het ook mogelijk om op gas te stoken. Dit kan via de gasleiding of een fles. De oven wordt voorzien van een ‘Millberg’ atmosferische brander (15 kw) en is aan de voorzijde gemakkelijk te bedienen. Met de elektrische ontsteker zet u het gas aan en kunt u het gas met een knop reguleren. U heeft bij de Clementi Gold Pizzaoven op Gas in de maat 80 zelfs de keuze: stoken op gas, hout óf een combinatie van beide.

Clementi Gold Pizzaoven op Gas
Clementi Gold Pizzaoven op Gas
Clementi Gold Pizzaoven op Gas

Buitenmaat
cm
Binnenmaat
cm
Gewicht
Kg
Prijs
CLEMENTI GOLD 60B80 x D77B60 x D60851.980
CLEMENTI GOLD 80B100 x D77B80 x D601152.380
CLEMENTI GOLD 100B112,5 x D97B100 xD802303.880
CLEMENTI GOLD GAS 60B80 x D77B60 x D60852.990
CLEMENTI GOLD GAS 80B100 x D77B80 x D601153.390
CLEMENTI GOLD GAS 100B112,5 x D97B100 x D802305.690
RVS ROOF (KOEPEL)
60 en 80
+60
RVS ROOF (KOEPEL)
100
+125
MULTI COOKING SYSTEM270
GLAZEN DEUR 60200
GLAZEN DEUR 80250
GLAZEN DEUR 100280
ONDERSTEL VOOR
CLEMENTI GOLD
PRIJS €
POOTJES (4)39
BASE maat 60 & 80490
BASE maat 100550
GOLD maat 60 & 80695
GOLD maat 100745
TABLE maat 801.490
BUITENKEUKEN /
WERKBLAD (STAAL)
1.925
BUITENKEUKEN /
WERKBLAD (afwerking met RVS)
2.000
BUITENKEUKEN /
WERKBLAD (afwerking met HOUT)
2.145

Belangstelling? Neem contact met ons op…

Direct bestellen? Ga naar onze webshop!

ROBUUST WONEN sinds 2009
Hoofd Importeur / Distributeur / Leverancier

van Clementi Nederland en België

Clementi Nederland

CLEMENTI NEDERLAND / BELGIE