Clementi Mondo pizzaoven 

Pizzaoven Clementi Mondo - Robuust Wonen
Clementi Mondo is een uiterst goede kwaliteit Italiaanse pizzaoven met heel veel mogelijkheden. Het is de enige hout of gasoven samen met de Clementi Gold met een gepatenteerd verbrandingssysteem. Dit wordt ook wel het Air Plus System genoemd. Het maakt het bakken en braden in deze prachtige buitenoven tot een groot genot. De Clementi Mondo is gemaakt van duurzaam materiaal en daarnaast volledig geïsoleerd. Als gevolg daarvan is de oven zeer snel op gewenste temperatuur en blijft hij ook lang deze warmte uitstralen. Een perfecte pizzaoven voor buiten én binnen. De Clementi Mondo is erg gebruiksvriendelijk en perfect voor lange, zomerse avonden in de tuin. 

Deze pizzaoven heeft een uitstekende luchtcirculatie omdat de rookkanaaluitgang aan de voorkant zit. Het Air Plus System zorgt ervoor dat iedereen kan stoken in deze geweldig mooie oven. Het maakt de Clementi Mondo uniek in zijn soort. Zo kan er, in tegenstelling tot alle andere houtovens, heel gemakkelijk gestookt worden met de deur dicht.

 

Clementi Mondo stoken deurtje dicht 1 Pizzaoven stoken deurtje dicht 2 Pizzaoven stoken deurtje dicht 3 Pizzaoven stoken deurtje dicht 4

Beste pizzaoven voor buiten én binnen (Hout, Gas óf Hybride)

De pizzaoven is geschikt voor in uw tuin omdat hij gewoon buiten kan blijven staan. Het onderhoud is makkelijk en overzichtelijk, waardoor u het prima zelf bij kunt houden. 

Maar dit model is niet alleen de beste pizzaoven voor buiten, hij kan ook prima binnen worden gebruikt. Het gepatenteerde luchtcirculatiesysteem zorgt ervoor dat er zo min mogelijk rook e.d. door de deuropening ontsnapt waardoor deze directe* oven de enige hout (gas) oven is die u binnen kunt plaatsen in uw serre of keuken. (*Direct betekent dat u de gerechten in dezelfde ruimte klaar maakt waar ook het vuur ligt).

Waar u hem ook plaatst, u bakt de lekkerste pizza’s in enkele minuten en ook uw eigen brood kunt u in deze houtoven bereiden. En wat dacht u van een heerlijk mals stukje vlees? Deze houtoven past prima in uw buitenkeuken en maakt een barbecue zelfs overbodig. 

Wij zijn de hoofd importeur voor Nederland en België en daar zijn wij ‘Robuust Wonen’ ontzettend trots op. Het vertrouwen dat wij hebben gekregen van Clementi komt door onze expertise sinds 2009 en dat wij ons alleen bezig houden met op hout- en gas gestookte pizzaovens. De Mondo is verkrijgbaar in drie verschillende maten en meerdere kleuren, ook in geheel RVS. Bij ons in de showloods in Baarn hebben wij alle maten opgesteld staan en de pizzaoven Clementi Mondo 100 aangesloten voor gebruik. Tegenwoordig is de Clementi Mondo ook op gas óf combinatie van gas en hout verkrijgbaar.

Clementi Mondo

 

 

Wat krijgt u?

Het uiterst hoogwaardig materiaalgebruik, de afwerking en hoge mate van isolatie maken deze pizzaoven opmerkelijk in zijn soort. Het gepatenteerde luchtcirculatiesysteem maakt deze pizzaoven uniek!

De pizzaoven Clementi Mondo is in drie maten en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Op voorraad hebben wij standaard de uitvoeringen in zwart/antraciet en brons/koper-look in de maten 60 en 80.

Houtoven met glazen deurDe pizzaoven Clementi Mondo wordt standaard met veel accessoires geleverd. De oven is namelijk inclusief een afsluitbaar rookkanaal, inbouwthermometer en robuuste RVS deur (eventueel in glas). Tevens heeft de houtoven een geavanceerd vuur-/luchtcirculatiesysteem met bijgeleverd vuurscherm en inbrengbeugel. Tevens krijgt u nu tijdelijk een gratis terracotta ovenschaal en lasertemperatuurmeter (t.w.v. € 84,-).

Vuurscherm incl inbrengbeugel

Een handig vuurscherm met bijgeleverde inbrengstang. U kunt bijvoorbeeld pizza’s naast het vuur in uw houtoven schieten, maar u kunt ook gebruik maken van een vuurscherm. Deze kunt u gemakkelijk in uw oven plaatsen met de inbrengstang. Voordelen hiervan: als u hout toevoegt dan rolt het niet terug op het bakgedeelte en u hoeft niet bang te zijn dat u uw pizza in het vuur draait. Kom eens bij ons langs dan leggen wij u graag alles uit!

Isolatie pizzaoven Clementi Mondo

Isolatie pizzaovenDe houtoven Clementi Mondo is uitermate goed geïsoleerd. De koepel is namelijk voorzien van een minimaal 8 cm dikke isolatie deken. Onder het bak gedeelte van 3 cm dikke chamotte stenen ligt een 2,5 cm dikke keramische plaat van isolerende vezels alsmede een 3 cm dikke isolatie deken. De isolatie in combinatie met het ‘air plus system’ zorgt ervoor dat de oven vanaf zo’n 15 á 20 minuten al op temperatuur is om pizza’s te bakken.

 

 

Pizzaovens Clementi Mondo

 

Air Plus System (patent)

De Clementi Mondo pizzaovens hebben een geavanceerd gepatenteerd luchtcirculatie systeem. De luchttoevoer in de binnenwand van de houtoven in combinatie met het vuurscherm zorgt ervoor dat het stoken in de oven zeer gemakkelijk is. Er ontstaat namelijk een optimale verdeling van het vuur en de warmte in de oven. Dit is de enige pizzaoven samen met de Clementi Gold waarbij de zuurstof toevoer niet alleen door de deuropening tot stand wordt gebracht. De houtoven krijgt ook vanuit de onderkant van de oven zijn lucht/zuurstof toevoer. Deze zuurstof komt vrij aan de linker kant binnen in de oven! Dit zorgt ervoor dat het een genot is om mee te stoken. Tevens zorgt dit luchtcirculatie systeem ervoor dat u het minste last heeft van rook, de oven zit nooit te schreeuwen om zuurstof. Dit is de enige pizzaoven waarbij u gemakkelijk een vuur kunt branden met het deurtje dicht! 

Clementi Mondo     Clementi Mondo

Multi Cooking System

Gebruik de houtoven ook als barbecue/grill. U kunt een barbecue rek in de oven plaatsen, maar u kunt ook gebruik maken van een door Clementi ontwikkeld  Multi Cooking System. Hiermee draait u gemakkelijk een rooster met lekbak in- en uit de oven. Het is ook mogelijk om meerdere gerechten gelijke tijd klaar te maken in de houtoven Clementi Mondo.

Clementi Mondo     Clementi Mondo

 

BuitenmaatBinnenmaatGewichtPrijs(€)
CLEMENTI MONDO 60B80xD77cmB60xD60cm85kg1.590
CLEMENTI MONDO 80B100xD77cmB80xD60cm115kg1.890
CLEMENTI MONDO 100B112,5xD97cmB100xD80cm230kg3.125
RVS ROOF (KOEPEL)
60 en 80
+60
RVS ROOF (KOEPEL)
100
+125
VOLLEDIG RVS 60+260
VOLLEDIG RVS 80+285
VOLLEDIG RVS 100+325
MULTI COOKING SYSTEM295
GLAZEN DEUR 60165
GLAZEN DEUR 80190
GLAZEN DEUR 100235
De pizzaoven Clementi Mondo kunt u overal plaatsen. Doordat de houtoven niet al te zwaar is kunt u deze gemakkelijk een plek geven op een tafel of op een zelf gemaakt onderstel van bijvoorbeeld hout, steen of metaal. Vanuit de leverancier hebben wij onderstaande twee onderstellen.
Bekijk hier de afmetingen van de Clementi Mondo 60, 80 en 100.

 

Pizzaoven Clementi Mondo Onderstellen

Pizzaoven Clementi Mondo incl onderstel BASE Pizzaoven Clementi Mondo incl onderstel TABLE

Pootjes ClementiHet linker onderstel model is de BASE. Geschikt voor de hout/gas-oven Clementi Mondo 60, 80 en 100. Het onderstel staat op één kant op wielen, aan de andere kant zitten twee uitschuifbare handvatten waardoor de oven gemakkelijk verplaatsbaar is. Inclusief tussen-blad. Het onderstel heeft een RVS zij-tafel (niet afgebeeld). Zeer compact. Gecoat Staal en RVS.
Het rechter onderstel model is de TABLE. Alleen mogelijk voor de Clementi ovens in de maat 80. Dit tafelmodel heeft een ruimte voor een werkblad waarop gemakkelijk bijvoorbeeld pizza’s bereid kunnen worden. Inclusief groot tussen blad waarop u veel spullen kwijt kunt. Metaal en RVS.
Tevens is het mogelijk om de Clementi Mondo te voorzien van vier RVS pootjes, zo komt de oven los van het onderstel.

 

Uiteraard kunt u ook zelf een onderstel (laten) maken. Bekijk onze foto pagina voor inspiratie, hier kunt u veel foto’s zien van enthousiaste klanten.

Meer onderstellen

Clementi Gold Pizzaoven met Onderstel

Het onderstel ‘Base’ en ‘Table’ zijn speciaal voor de Mondo pizzaovens gemaakt, maar u kunt deze oven ook op het onderstel ‘Gold’ plaatsen. De afmetingen van de Clementi Gold en Mondo zijn namelijk precies hetzelfde. Dit onderstel was speciaal gemaakt voor de Clementi Gold pizzaovens. Het ‘Gold’ onderstel heeft een uitschuifbaar RVS zijtafeltje. Aan één zijkant zit een ophangsysteem voor de scheppenset. Het geheel staat op vier zwenkwielen, dus gemakkelijk verplaatsbaar. Meer informatie op de pagina van ‘Clementi Gold‘.

 

 

Dit betekent dat ook de universele ‘Buitenkeuken Werkbladen’ van Clementi gebruikt kunnen worden om deze pizzaovens op te plaatsen. Deze hebben een  handige werkruimte naast de hout/gasoven. Deze zijn afgewerkt met hout, RVS of volledig staal. De uitvoering met afwerking met hout heeft een steen naast de pizzaoven liggen om pizza voorbereidingen te doen, deze is verwerkt in het werkblad. Alle Werkbladen Buitenkeukens staan op vier zwenkwielen, gemakkelijk verplaatsbaar.

Buitenkeuken Werkblad HoutBuitenkeuken Werkblad RVSBuitenkeuken Werkblad Staal

ONDERSTEL VOOR
CLEMENTI MONDO
PRIJS €
POOTJES (4)39
BASE maat 60 & 80490
BASE maat 100550
GOLD maat 60 & 80695
GOLD maat 100745
TABLE maat 801.490
BUITENKEUKEN /
WERKBLAD (STAAL)
1.925
BUITENKEUKEN /
WERKBLAD (afwerking met RVS)
2.000
BUITENKEUKEN /
WERKBLAD (afwerking met HOUT)
2.145

Pizzaoven Clementi Mondo Gas of Hout

 

Pizzaoven Clementi Mondo (op gas)

Nieuw: Alle afmetingen van de pizzaovens Clementi Mondo kunnen nu ook op gas. In de oven wordt namelijk een ‘Millberg’ atmosferische brander met een thermo-elektrische klep geplaatst. Aan de voorzijde van de oven is het makkelijk te bedienen.

 

 

Pizzaoven Clementi Mondo 60 (op gas)

Heeft een brander aan de linker kant in de oven met een vermogen van 15 kw.

Pizzaoven Clementi Mondo 80 (op gas, hout óf combinatie)

Heeft een brander aan de linker kant in de oven met een vermogen van 15 kw. Optioneel kan er een extra brander in worden geplaatst aan de rechterkant in de oven zodat er een vermogen ontstaat van 30kw. De uitvoering van de pizzaoven Clementi Mondo 80 met de één (standaard) brander kan ook gebruikt worden om op hout te stoken. Er wordt dan namelijk een afscherm kap over de brander geplaatst zodat deze schoon blijft. Zelfs een combinatie van gas én hout is mogelijk!

Pizzaoven Clementi Mondo 100 (op gas)

Heeft zowel links- als rechts in de pizzaoven een brander met een totaal vermogen van 30kw.

Clementi Mondo     Clementi Mondo

BuitenmaatBinnenmaatGewichtPrijs(€)
CLEMENTI MONDO 60 GAS80x77cm60x60cm115kg2.380
CLEMENTI MONDO 80 GAS100x78cm80x60cm135kg2.680
CLEMENTI MONDO 100 GAS112,5x97cm100x80cm240kg4.590
RVS ROOF (KOEPEL)
60 en 80
+60
RVS ROOF (KOEPEL)
100
+125
AFSCHERMKAP GASUNIT + HOUTSCHERM CLEMENTI
MONDO 80
85
EXTRA BURNER voor
CLEMENTI MONDO 80
680

Mogelijke kleuren pizzaoven Clementi Mondo

Clementi Mondo

Pizzaovens bij Masterchef HollandU heeft deze houtoven ook kunnen zien bij Masterchef Holland, klik hier

Clementi Nederland
CLEMENTI NEDERLAND

Clementi Mondo

Afspraken, bestellingen of vragen:
robuustwonen@outlook.com
 of bel (06) 349 33 800.

Dit product direct bestellen in de webshop.