Recepten voor de houtoven

Daar staat ‘ie dan: die prachtige houtoven. Het middelpunt van uw tuin of terras. Maar die prachtige buitenoven staat er niet alleen voor de sier natuurlijk. Op deze pagina delen we uiteenlopende recepten voor gerechten uit de houtoven. Recepten van onszelf, maar ook van onze enthousiaste klanten. Van landelijke broden tot Italiaanse focaccia en van smaakvolle ovenschotels tot kip van het spit. Uw houtgestookte steenoven leent zich perfect voor de bereiding van al deze gerechten.

Broodrecepten voor de houtoven

Is er iets lekkerder dan een rustiek boerenbrood op houtvuur bereid? We kunnen u zeggen dat maar weinig deze smaak overtreft. Uw houtoven is de perfecte broodoven. Met hetzelfde gemak bakt u een naanbrood voor bij een pittige Indiase curry en op zondagmiddag zet u in ‘no time’ een lekkere focaccia op tafel. En wat dacht u van zo’n heerlijk plukbrood voor bij de borrel?

Pizza recepten uit de steenoven

Verse pizza met een extra krokante bodem, voorzien van een eenvoudige (maar steengoede) topping. Genieten. Op deze receptenpagina vindt u een aantal mooie recepten voor uw houtgestookte pizzaoven. Wordt het een authentieke Napolitaanse pizzabodem, een pizzabodem op basis van bier of een traditionele pizzabodem? Ook een goed basisrecept voor pizzasaus en instructies voor het maken van een pizza in uw houtoven ontbreken niet.

Vlees- en visrecepten voor uw houtoven

Van grote spiesen vlees tot verfijnde visgerechten. Het is maar net waar u trek in heeft, het kan allemaal. Kip aan het spit uit de houtoven is een klassieker, maar een exotische Kip tandoori is ook zo gemaakt. Op deze pagina vindt u een aantal fijne vlees- en visrecepten voor uw steenoven.

Ovenschotels en eenpansgerechten bereiden in de buitenoven

Niet het eerste waar u aan denkt wellicht: lasagna uit de steenoven. Maar gelooft u ons als we zeggen dat de smaak van het houtvuur uw gerecht naar een hoger niveau tilt. Het landelijke Italiaanse gevoel gewoon in uw achtertuin. Voor ovenschotels en eenpansgerechten geldt: wat u op het fornuis of in uw gewone oven kunt maken, maakt u met hetzelfde gemak in de houtoven.

De lekkerste bijgerechten & borrelhapjes uit de houtoven

Uw houtoven leent zich echt niet alleen voor grote stukken vlees en robuuste broden. Ook verfijnde bijgerechten en lekkere borrelhapjes tovert u op tafel met behulp van uw buitenoven. Worden het aardappeltjes met rozemarijn voor bij de kip of zet u de tafel vol met Spaanse tapas. Gambas al ajillo, tortilla en champiñones rellenos de chorizo. Klinkt goed, of niet?

Laat u inspireren door onze recepten voor de houtoven. En heeft u zelf een goed recept dat niet op deze pagina mag ontbreken? Deelt u deze dan met ons via e-mail, Facebook of Instagram.

Recepten voor uw houtoven

De gerechten zijn bereid in onze Sfera én Clementi ovens.