Steenovens SferaSteenovens

Ambachtelijk genieten van
het mediterrane leven

De steenovens Sfera, ook wel op hout gestookte pizzaovens genoemd zijn ambachtelijk met de hand vervaardigd. Het is en blijft het meest veelzijdige stukje mediterrane keuken.

Zon, zee, vakantie en heerlijk eten. De Mediterrane regio spreekt al eeuwen tot de verbeelding vanwege het klimaat, de cultuur en het lekkere eten. Robuust Wonen heeft een passie voor het buitenleven. Hierdoor hebben wij voor u de beste steenovens naar Nederland gehaald. Het vakantie gevoel in uw eigen tuin.

Zoals de eeuwenoude traditie zijn de steenovens koepelvormig gemetseld. De duurzaam gebruikte materialen zijn vuurvast en de houtovens zijn goed geïsoleerd. De ovens hebben een goede luchtcirculatie vanwege het rookkanaaluitgang dat voor in de oven zit.

Onze Sfera modellen:

Steenovens modellen sfera pro isolatoSteenovens modellen Sfera Basso IsolatoPizzaovens modellen Sfera MetalloMet betrekking tot onze steenovens (Sfera) richten wij ons alleen nog op de geïsoleerde modellen. Het prijsverschil van een geïsoleerd model ten opzichte van een niet geïsoleerd model staat namelijk niet in verhouding tot het kwaliteitsverschil. Wij gaan voor duurzaamheid en kwaliteit. Een geïsoleerde steenoven blijft twee tot drie keer langer warm waardoor er behoorlijk meer gebruiksgemak ontstaat. Maar de geïsoleerde steenovens zijn ook veel duurzamer. De isolatie deken die tussen de gemetselde stenen en de afsmeerlaag ligt zorgt ervoor dat scheurtjes tot het minimum worden teruggebracht. Die deken is namelijk flexibel, daardoor worden de grootste bewegingen van het uitzetten (heet worden van de oven) opgevangen. Een steenoven met een rookkanaal in het midden is niet geïsoleerd en verliest zijn warmte op één van de belangrijkste plekken in de oven en de luchtcirculatie is niet zoals bij een steenoven met een rookkanaal voorop de oven. Wie voor gebruiksgemak, duurzaamheid en kwaliteit gaat kijkt naar een geïsoleerde steenoven: Sfera Pro Isolato en Sfera Basso Isolato.

Geniet ervan om met uw vrienden en familie urenlang lekker buiten te tafelen. Haal de mediterrane sfeer naar uw eigen tuin. Geniet van de nostalgische uitstraling, geur, warmte, gezelligheid en heerlijke eten.

Robuust Wonen Showloods Baarn

 

U kunt de lekkerste pizza’s maken en uw eigen ambachtelijk brood. Daarnaast zijn de steenovens Sfera ook geschikt voor al uw ovengerechten. Bovendien kunt u de oven gebruiken als barbecue of spiesgrill. U kunt er ook in bakken en roken en bij het natafelen gebruikt u de steenoven als tuinhaard.

 

 

 

Show-loods in Baarn

Robuust Wonen Showloods BaarnU bent van harte welkom bij onze show-loods in Baarn van maandag tot en met zaterdag (ook ‘s-avonds). Hier hebben wij al onze houtovens opgesteld staan in alle maten. Wij hebben gemiddeld zo’n 100 steenovens droog in voorraad. Wij helpen u graag om de juiste keuze te maken en willen u graag alles vertellen over de op hout gestookte ovens.

Afspraken, bestellingen of vragen:
robuustwonen@outlook.com
 of bel (06) 349 33 800.

 

Wij hebben ook de volgende houtovens / pizzaovens:

Pizzaovens Modellen